sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sunnuntain puuhastelua

Ostin kaupasta karitsan kyljyksiä (ensimmäisen kerran eläissäni), koska tuoretiskillä oli lähitilan karitsaa. Siitä valmistettu ateria onnistui niin hyvin, että pakko kertoa muillekin. 

Otin kyljykset huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi ennen paistamista. Kyljysten kaveriksi tein valkosipuliperunoita ilman kermaa. Tässäpä ohjeet.

Karitsan kyljykset

4 kpl kyljyksiä
dijon-sinappia
valkosipulin kynsi
tuoretta minttua
tuoretta persiljaa
suolaa
pippuria
korppujauhoja
voita paistamiseen

Ruokalusikalliseen dijon-sinappia sekoitetaan murskattu valkosipulin kynsi, minttu ja persilja. Kastetaan suolalla ja pippurilla maustetut kyljykset sinappiin ja sitten pyöräytetään korppujauhoissa. Paistetaan voissa muutama minuutti molemmin puolin. Kääräistään kyljykset folioon odottamaan.

Valkosipuliperunat

Perunalohkoja
valkosipulin kynsiä maun mukaan
tuoretta timjamia
suolaa
öljyä

Annetaan perunalohkojen "marinoitua" maustetussa öljyseoksessa pari tuntia, levitetään lohkot uunipellille, paistetaan kypsiksi 200 asteessa.




Ruokailun jälkeen kävin kävelemässä Naisten Pankin tempauksessa "kävele  naiselle ammatti". Sää oli suosiollinen ja kaloreita paloi viiden kilometrin reippaalla lenkillä. Ja vielä auringonlaskun kuva meren rannalta. Syksy jatkuu edelleen lämpimänä



2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kyljykset kuulostavat herkullisilta

aimarii kirjoitti...

Kyllä teillä on ollut herkkulounas.Itselläni tulee harvoin tehtyä karitsan lihasta ruokaa, mutta tuolla tavalla valkosipuliperunoita kylläkin.
Kauniina jatkuu syksy täälläkin päin maata. Öisin ollut kylmää, pakkasiakin, mutta ruska alkaa olla upea.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista