lauantai 14. syyskuuta 2013

Kirjasta lippaaksi

Kaupan ja kulttuurin yönä askartelukerhomme kokoontui uuden askarteluteeman merkeissä. Aikoinaan YLEllä pyöri Kirppis-ohjelma hauskoine askarteluvinkkeineen. Sieltä aristojen kätköistä kaivoimme ohjeen kirjalippaan tekemiseksi, ohje löytyy täältä.

Kirppikseltä löysin sopivan paksun kirjan leikeltäväksi. Aluksi leikkasin peiliä varten sopivasti sivuja peilisyvennykseen. Liimasin peilin kanteen. Sitten olikin haasteellista leikata paksun kirjan sivuja, mattoveitsi lipsahti välillä eikä lopputuloksesta tullut aivan siistiä. Ehkä seuraavalla kerralla.

Kirjan leikkaus tehty
 Laitoin vihreää huopaa pohjalle ja reunoille kiinnittämään sivuja. Yritin liimata sivuna ohjeen mukaan mutta eipäs onnistunut kovin hyvin, luovuin siitä.




Kirjan kannen kuvan peitin vielä sopivasti.



Ja uudet askartelut mielessä. Vanhoista lusikoista olisi kiva tehdä koruja, ripustimia..... tai mitä nyt keksitäänkin.  Kaupan ja kulttuurin yö keräsi kaupunkiin valtavat yleisömäärät, kaupoissa oli sopivasti erikoistarjouksia vielä iltamyöhään.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Siitähän tuli hyvä lipas. Saa nähdä miten saan omani viimeisteltyä, jos liimaaminen ei onnistu. Kokeilen samoin kuin olet tehnyt.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥onpa tosi hauska!

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista