keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Lipstikkakeittoa ja muurikkalettuja

Tänään oli minun vuoroni toimia askartelukerhon emäntänä ja ruokailun järjestäjänä. Vuorossa oli valuuhommia;  kuivabetonista kukkaruukkuja ja muuta pientä. Vielä ei tiedä miten tekeleet onnistuvat, jännityksellä odotamme. Kahvipussikorien tekemiseen ei jäänyt aikaa, mutta kuivaharjoittelimme jo vähän.



Päivän menu: lipstikkakeitto, muurikkaletut kinkku- ja mansikkatäytteellä sekä iltapäiväkahvilla raparperipiirakkaa ja jäätelöä.

Lipstikkakeittoon lisäsin tällä kertaa puoliskan kesäkurpitsaa. Lipstikka on omasta puutarhasta. Keitin lipstikat ja kesäkurpitsat kypsiksi, soseutin sauvasekottimella ja lisäsin  Koskenlaskijajuustoa, kermaa ja maizenaa höysteeksi, suolaa ja pippuria mausteeksi.
Keiton kanssa nautimme nokkossämpylöitä.

Tein lettutaikinan tuntia ennen valmiiksi ja siihen käytin

1 l laktoositonta maitoa
1/2 l vettä
2 tl suolaa
5 kananmunaa
loraus juoksevaa margariinia
3 dl ohrajauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja

paistamiseen voita, muurikkapannu oli ulkogrillin päällä.

Kinkkutäyte:
1 prk raejuustoa
2 rkl (reilua) turkkilaista jogurttia
1 dl smetanaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
mustapippuria myllystä
vähän suolaa
1/2 pientä kesäkurpitsaa raastettuna
pala kurkkua kuutioina
2 rkl kurkkusalaattia
pinnalle tuoreita yrttejä timjamia ja oreganoa (omasta puutarhasta)




















Mansikkatäyte:
1 l tuoreita mansikoita (ruotsalaisia, huuhtelin ne juoksevan veden alla)
ripaus ruokosokeria
2 dl kermaa, johon ripaus sokeria ja vaniljasokeria - vatkataan
100 g mascarponejuustoa - lisätään kermavaahtoon



2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hyvää oli. Lipstikkakeitto oli maukasta ja nokkossämpylät meheviä.
Muurikkaletut ja raparperipiirakka suussasulavia. Nautimme kovasti.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ nam, varmasti ihania! Mukavaa Juhannusta!

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista